Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat  a rendkívüli kormányzati intézkedéseket csökkentette 4 milliárd 911 millió forinttal. Ennek nagy része - 4 milliárd 361 millió forint - a Nemzeti Koncessziós Irodához került.

A gazdaságvédelmi programokból 5 milliárd 371 millió került új felhasználóhoz. Az egészségipari vállalatok versenyképességének javítására 3 milliárd forint fordítható.

A kisebb összegekből:

  • Nemzeti Sportközpontok 310 millió,
  • gyógyító-megelőző ellátás intézetei 649 millió,
  • közgyűjtemények 450 millió,
  • Országos Mentőszolgálat 41,4 millió,
  • Klebelsberg Központ 359 millió forint.

Végül az Egészséges Budapest Program dologi kiadásai 1 milliárd 147 millióval csökkentek, amely összeg átkerült a MH Egészségügyi Központjához.

Frissítés 18:15:

A cikk megjelenése után az Emberi Erőforrások Minisztériuma a következő közleményt juttatta el lapunkhoz:

"Nem igaz az az állítás, hogy az Egészséges Budapest Programtól vett volna el pénzt a kormány; a MH Egészségügyi Központ fejlesztése az Egészséges Budapest Program keretében zajlik.

A magyar kormány kiemelt szakpolitikai célja a hazai egészségügyi rendszer színvonalának folyamatos emelése és a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése. A költségvetési források felhasználásakor kizárólag a hatékonysági és eredményességi szempontokat kell figyelembe venni, és a forrásokat arra a területekre összpontosítania, ahol az eredményes felhasználás a leginkább biztosított. Ilyenek azok a járóbeteg-szakellátást is nyújtó kórházi intézmények, amelyek megújulásával a legoptimálisabb formában valósítható meg a kiegyenlített egészségügyi ellátás.

A 1005/2021. (I. 14.) Korm. határozatban megjelölt forrás előre tervezetten került átadásra a MH Egészségügyi Központ részére, hogy az Egészséges Budapest Programban ütemezett fejlesztéseket meg tudják valósítani. Az átcsoportosítás technikai jellegű, nem elvonás az Egészséges Budapest Program költségvetéséből."