BUX
40021

A kormány rendezi az egyházi intézményben dolgozók béreit

A kormány rendeletet fogadott el, amellyel biztosítja, hogy az adó- és járulékváltozások miatt az egyházi közfeladat-ellátó szektorban, egyetlen munkavállaló esetében se csökkenjen 2011-ben a rendszeres nettó kereset - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-t.

MTI-Eco, 2011. augusztus 24. szerda, 17:45

Rendeletet fogadott el a kormány az egyházi fenntartású egészségügyi, oktatási, szociális, valamint közgyűjteményi és közművelődési ágazatban foglalkoztatottak kompenzációjának részletszabályairól - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, mivel az állami és önkormányzati intézményekben dolgozó közalkalmazottak a bérkompenzációt már korábban megkapták, a kormány ezzel az intézkedésével biztosította a közfeladatot ellátó egyházi intézményeknek az állami és önkormányzati intézményekkel egyenlő finanszírozást.

"Így a kormányzat ismét kézzelfogható jelét adta, hogy ezen egyházi intézmények és munkavállalóik az azonos feladatokat ellátó állami és önkormányzati intézményekhez és munkatársaikhoz viszonyítva nem kerülhetnek hátrányos helyzetbe" - fogalmaztak.