Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kabinet az államháztartásról szóló törvény alapján engedélyezte, hogy a tavalyi előirányzatokból 187,457 milliárd forint kötelezettségvállalással terhelt, de idén június 30-ig pénzügyileg nem teljesült maradvány az eredeti költséghelyen idén is felhasználható legyen. A kötelezettségvállalással le nem kötött tavalyi maradványokból pedig mintegy 18,567 milliárd forint további megtartását engedélyezte ebben az évben is. A visszahagyott maradványokból 13,557 milliárd forint további intézkedésig nem használható fel, arra kötelezettséget nem lehet vállalni.

A maradványból 43,7 milliárd forint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), 33,3 milliárd az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), 23,7 milliárd a Földművelésügyi Minisztérium (FM), 15,5 milliárd pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) idei kiadásaira fordítható a tavalyi előirányzat maradványából.

Az uniós fejlesztések finanszírozási keretéből 42,2 milliárd forint húzódott át erre az évre.

A kötelezettségvállalással nem terhelhető 13,5 milliárdos keretből az uniós tétel egyedül 6,3 milliárdot foglal le, az NFM-nek 2,4, az EMMI-nek 1,4 milliárdot kell tartalékolnia, az NGM-nek és az FM-nek 309, illetve 75 millió forintot kell csak visszatartania.