Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint tárcaközi munkabizottság dolgozik Magyarország fegyvergyártási képességének megteremtésén, mivel a fegyvergyártás hosszabb távon az ország húzóágazata lehet. A nemzetgazdasági miniszter ezt a tárca keddi sajtótájékoztatóján mondta; a munkabizottságot Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára vezeti.

A miniszter ezt annak kapcsán mondta, hogy a Magyar Idők ma arról számolt be, hogy a jövőben fegyverrel járó pénzügyőrök is részt vesznek az államot megillető összegek beszedésében.

A nemzetgazdasági tárcánál azon dolgoznak, hogy már 2017-re úgy állítsák össze a költségvetést, hogy annak a hiánya nulla legyen.

Egy másik kérdésre Varga Mihály kiemelte: a turizmus tavalyi rekordéve után olyan döntéseket kíván meghozni a kormány, amellyel az ágazat működését tovább lehet fejleszteni. Rámutatott: nem az a lényeg, hogy a kormányzaton belül melyik felelős szereplő irányítása alatt van a turizmus, hanem az, hogyan, milyen szerkezetben valósul meg az ágazat irányítása.

A Napi.hu korábban beszámolt róla, a Mil-Exim Kft. a Nitrokémia telephelyén, a balatonfűzfői ipari parkban "Speciális haditechnikai intermodális logisztikai és felújító központot" létesítene, azaz tízezer négyzetméteren fedett lőporgyárat és hadianyag raktárbázist. A projekt megvalósításának költsége 2,379 milliárd forint, amelyhez 951,5 millió forint uniós támogatást kapnak. A tervezett beruházás a helyiek ellenérzését is kiváltotta.