A kormány támogatja a hiányszakmában tanulókat és foglalkoztatóikat

A kormányzat támogatja mind a hiányszakmában tanulókat, mind az őket foglalkozatókat - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
MTI, 2014. március 7. péntek, 12:59
Fotó: Napi.hu

A Szakképzés határok nélkül című konferencián az államtitkár hangsúlyozta: tanulószerződések keretében akár havi 50 ezer forint ösztöndíjat is kaphatnak a jó tanulók, míg a vállalkozások közel egymillió forint normatív támogatáshoz juthatnak a hiányszakmákban foglalkoztatottak után.

A vállalkozások minőségi munkaerővel való ellátásában és a munkanélküliség újratermelődésének megakadályozásában meghatározó jelentősége van a szakképzésnek és a felnőttképzésnek - tette hozzá az államtitkár.

Czomba Sándor szerint a vállalkozásokat érdekeltté kell tenni abban, hogy megfelelő minőségű tanműhelyeket hozzanak létre, ehhez forrásokat kell biztosítani számukra. Ugyanakkor a tanulókat és a szülőket is meg kell győzni arról, hogy van jövője a jó szakmunkásnak - jegyezte meg az államtitkár.

Kiemelte a duális képzés fontosságát, vagyis azt, hogy már az iskolai oktatás időszakában bekapcsolódhassanak a fiatalok a vállalkozásoknál a gyakorlati képzésbe akár tanműhelyekben, akár éles körülmények között.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.03.07 15:21

..na cigányok ,lehet tanulni ,és dolgozni ,mert a segély nem lesz csak úgy ,illetve a családi adókedvezményt sem lehet kihasználni ,a családi pótlék meg nem nő,és ez helyes ...,és csak ésszerűen gyereket vállalni !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html