A kormánynál elárulták, miért kellett ennyi stadion a országnak

"Mennyi stadion és sportlétesítmény épült Magyarországon 2010 és 2018 között hazai vagy uniós forrásból?" - kérdezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól az LMP-s Demeter Márta. A kérdésére Fónagy János államtitkár válaszolt, amelyet a 444.hu szúrt ki.
K. Kiss Gergely, 2018. március 21. szerda, 08:22
Fotó: MTI Fotó

Az ellenzéki képviselő összesen tizenegy kérdést intézett a sportfejlesztésekről a tárcának, többek közt arra is kíváncsi volt, hogy "milyen szempontok alapján választották ki stadionok vagy sportlétesítmények építésének helyszíneit?" - idézi a portál.

Az NFM államtitkára így válaszolt,

"A sportlétesítmények fejlesztése, ezáltal a verseny-, utánpótlás- és szabadidősport számára magasabb színvonalú létesítmény-feltétetek biztosítása nemcsak nemzeti sportsikerekben mutatkozhat meg, hanem jelentősége van a magyar társadalom egészségének megőrzésében, az egészséges életmódra nevelésben is. A vidéki sportélet létesítmény-feltételeinek javítása révén a kormány célja a vidéki lakosság életminőségének jobbítása, felpezsdítése az élet mind több területén, nemcsak a versenyszerű sportolás, de a szórakozás, az egészség-megóvás, a jövő nemzedékének egészségtudatos nevelése révén is."

A képen a szombathelyi Haladás stadion MTI Fotó: Varga György

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2018.03.21 09:49

Ennyi pénzből meg lehetett volna építeni az M0 hiányzó szakaszát, vagy az M1-est rendbe tenni amit illő volna hisz fizetős út. Most inkább kátyútenger, mint autópálya SZÉGYEN! Inkább stadion kell a kukaborogató csőcseléknek, meg a csuti maradonának ahol kedvére szotyizhat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.03.21 08:53

Ez ordas hazugság Fónagy úr. A stadionok kongnak az ürességtől, ráadásul én mikor mehetek majd be egy stadionba focizni? Soha. Erre meg amúgy is elég egy tornaterem, vagy egy egyszerű focipálya. Akkor már inkább csökkentenék pl. a kerékpárok ÁFÁ-ját 5%-ra. Na az megdobná a tömegsportot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html