A követendő példák közé került Orbán Viktor - nagy dicséretet kapott

Orbán Viktornak ezerszer igaza van, amikor szigorúbb migrációs politikát követel európai szinten, az olasz jobbközép Silvio Berlusconival és Orbán Viktorral akar fordulatot elérni Európában - hangoztatta Maurizio Gasparri a Hajrá Olaszország (FI) olasz jobbközép ellenzéki párt szenátora vasárnapi közleményében.
Dzindzisz Sztefan, 2018. január 15. hétfő, 07:54
Fotó: AFP

Maurizio Gasparri a magyar miniszterelnök sajtó-kijelentéseire hivatkozott. Az olasz politikus hangsúlyozta, hogy az európai határvédelem nem lehet kizárólag a tagállamok feladata. Az EU fellépése "teljesen hiányzik vagy egyenesen bátorítja az illegális bevándorlók belépését, és Olaszország az első áldozata az (európai) határok nem megfelelő ellenőrzésének" - írta. Szerinte Orbánnak igaza van a szigorúbb európai migrációs politika szorgalmazásában. A menekültek kevesen vannak és szét lehet őket osztani, de az illegális bevándorlók egymás "nyakába varrása" jogos tiltakozást vált ki - olvasható Maurizio Gasparri közleményében.

Megjegyezte, Orbán Viktornak a migrációra használt "határozott" kijelentéseit vallotta magáénak Silvio Berlusconi, volt olasz miniszterelnök, a FI elnöke is egy vasárnapi televíziós interjújában. "A migráció szélesedése szigorúbb politikai fellépést igényel. Mi Berlusconival és Orbánnal akarunk fordulatot teremteni Európában. Egy olyan PPE-t, amely szolidáris a harmadik országokban, de védi Európa területét és határait" - zárta közleményét Maurizio Gasparri az MTI tudósítása szerint.

Silvio Berlusconi a saját kereskedelmi televíziós csatornái egyikén beszélt az olaszországi migrációs helyzetről. Kijelentette, Olaszországban megszűnt a biztonság, mivel minden huszadik másodpercben bűncselekményt követnek el. A március 4-i parlamenti választásokra készülő olasz jobbközép koalíciót vezető Silvio Berlusconi a bűnözés erősödését az Olaszországban tartózkodó 476 ezer illegális bevándorlóval magyarázta, akinek "ahhoz, hogy egyen, bűnöznie kell". (Megjött a keresetlevél - Brüsszel megindítja az eljárást Magyarország ellen.)

Silvio Berlusconi szerint a kialakult helyzetért Matteo Renzi volt kormányfőt és az olasz baloldalt terheli felelősség, mivel aláírták a dublini rendeletet "gyalázatos" módon magukra vállalva az Olaszországba érkező migránsokat.

Matteo Renzi Facebook-profilján válaszolt emlékeztetve, hogy a 2003-ban elfogadott dublini rendeletet az akkori Berlusconi-kormány írta alá. A rendelet az EU egyik tagállamában benyújtott menedékjog megvizsgálása felelősségére vonatkozó eljárást szabályozza.

Fotó forrása: Andreas Solaro / AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.01.15 08:04

Vak tyuk is talál szemet, olasz görög vezetők mehetnek felcsutra disznóól látogatásra, hogy rájöjjenek, hogy kell kezelni a migránsáradatot, süket duma, hogy nagy a tengerpart, lezárhatatlan, pont ellenkezőleg, hajóval könnyebben ellenőrizhető, mint a szárazföld. Egyébként az is süket duma, hogy nálunk már nincs is migráns, persze mióta kerítés van, nincs annyi, de ehhez kell a kerítés. az is süket duma, hogy ugyse hozzánk igyekeznek, mert egy közösség vagyunk a többivel és nekünk se jó, ha a többiket elöntik., végül nekünk jut kevesebb támogatás ha afrika, ázsia ovodájává válik az EU.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html