Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Robby Mook kampánymenedzser erről az ABC televízió vasárnapi politikai vitaműsorában beszélt George Stephanopoulos műsorvezetőnek, aki korábban Bill Clinton elnök kommunikációs igazgatója volt a Fehér Házban.

Mook kemény kérdéseket kapott a műsorvezetőtől a Clinton Alapítványról. Stephanopoulos felvetette: vajon miért volt rendjén való, hogy az alapítvány elfogadott külföldi és vállalati adományokat, amikor Hillary Clinton külügyminiszter volt, és miért szüntetik meg ezt a gyakorlatot, ha Clintont elnökké választják. A kampánymenedzser e kérdésekre nem adott válaszokat, illetve csak annyit mondott, hogy Hillary Clinton megválasztása esetén az alapítvány munkája folytatódik.

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump üzleti ügyeit szóba hozva arról beszélt, hogy Donald Trump elutasítja, hogy nyilvánosságra hozza a valószínűleg egészen a Kremlig elérő üzleti kapcsolatait, amelyek befolyásolhatják külpolitikai döntéseit. Robby Mook azt sugalmazta, hogy Donald Trump az üzleti kapcsolatai révén, "a Kreml bábja", és utalt a héten eltávolított Paul Manafort ügyére.

Manafort Trump kampányfőnöke volt, akit a hét közepén új kampányfőnök váltott, majd pénteken maga Manafort is távozott. Először azt lehetett tudni, hogy beadta a lemondását, majd Trump egyik fia televíziós interjúban mondta el, hogy Donald Trump kényszerítette őt távozásra.

Paul Manafortot eltávolították, de ez nem jelenti azt, hogy az oroszokat is kirakták volna a kampányból - fogalmazott Hillary Clinton kampányfőnöke. Hozzátette: a Kreml keze bizonyos ideig benne volt ebben a kampányban. Egyértelmű, hogy Donald Trumpot segítik, ezért most Donald Trumpnak el kell magyaráznia nekünk, hogy a Kreml milyen mértékben vesz részt a kampányában.