Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Költségvetési Tanács (KT) hétfőn megkapta a jövő évi költségvetési törvény tervezetét, a véleményezéssel október 27-28-ra szeretnének elkészülni - mondta Kovács Árpád az MTI-nek, hétfőn. A jogszabály alapján a Költségvetési Tanácsnak 10 nap áll rendelkezésére, hogy véleményt alkosson a törvényjavaslatról.

Gyorsítani igyekszünk a véleményezést, október 27-28-ára szeretnénk elkészülni vele - mondta Kovács.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn közölte, hogy a KT elé terjeszti a központi költségvetés 2015-ös évre vonatkozó tervezetét. A tárca közleménye szerint az NGM a költségvetés kidolgozásánál arra törekedett, hogy 2015. a banki elszámoltatás éve legyen, és részben ennek köszönhetően több pénz maradjon a családoknál, ezzel is erősítve a nemzetgazdaság számára fontos belső keresletet. A kormány másik fő célja, hogy nagyarányú bürokráciacsökkentést indítson el Magyarországon, ami az ország gazdasági versenyképességét jelentősen javítja.

A kormány a törvényi előírást betartva legkésőbb október 31-ig beterjeszti az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetés tervezetét, ami a benyújtással válik nyilvánossá - tudatta az NGM.