A kutyákat is elérte a rezsicsökkentés

Mintegy tíz százalékkal csökkennek januártól a Budapesti Közlekedési Központ bérleteinek árai. Sőt! A Fővárosi Közgyűlésben azt is megszavazták, hogy bevezetik a kedvezményes kutyabérletet.
Inforádió, 2013. november 16. szombat, 17:31
Fotó: Napi.hu

Januártól minden bérlettípus ára csökken. Eredetileg csak a nyugdíjas-bérletek ára változott volna, de egy módosító javaslatnak köszönhetően a többi bérlet ára is alacsonyabb lesz az év elejétől.

A kiegészítést Tarlós István főpolgármester és Németh Szilárd, Fidesz-KDNP-s fővárosi képviselő, csepeli polgármester nyújtotta be. Ezt a képviselők egyhangúlag támogatták.

Ennek értelmében januártól a teljes áru havi bérlet 10500 forint helyett 9500 forintba, a dolgozók kedvezményes éves bérlete 114600 helyett 103000 forintba kerül. A tanulók havi bérlete 3850 forint helyett 3450 forintba kerül majd, a nyugdíjasoké pedig 3700 forintról 3330 forintra csökken januártól.

Tíz százalékkal kevesebb lesz a kismama-bérletek ára is.

Az elfogadott rendelet emellett azt is tartalmazza, hogy 2014-ben bevezetik a közoktatásban tanulóknak a kétheti bérletet, mivel június közepén ér véget a tanítási év, így az oktatási időszak utolsó két hetére jól használható bérletforma lehet, amely 2550 forintba kerül majd.

Az utasoktól érkező észrevételek alapján bevezetik a kedvezményes kutyabérletet is, ennek ára 5250 forint lesz.

A gyenge kereslet miatt megszüntetik a nyugdíjasok és a diákok számára az éves Budapest-bérletet, bevezetik viszont a nosztalgia-bérletet,a mely 15000 forintba kerül és érvényessége a Budapesti Közlekedési Központ által megrendelt nosztalgia-járatokra terjed ki. Ettől minimális bevételt várnak csak, de segíthet a közösségi közlekedés népszerűsítésében.

HOZZÁSZÓLÁSOK