A döntés oka, hogy az új parlamenti szabályok szerint miatt már nincs szállásköltség-térítés. A korábbi ciklusban havi 116 ezer forintot vehettek föl szállásra a vidéki képviselők, de ezzel sokan visszaéltek, így ez a lehetőség megszűnt. Az új törvényben az áll, hogy az Országgyűlés Hivatalának a 30-50 négyzetméteres lakásait vehetik igénybe, akiknek a fővárosban nincs hol lakniuk. Ilyen lakások azonban nincsenek a birtokában - tájékoztatta a hivatal a lapot.

A másik lehetőség az lenne, hogy az országgyűlés bérel ilyen lakásokat, de egyelőre azt sem tudják, mennyi kéne, így maradt a szállodában elhelyezés. Állítólag több szállodával is tárgyalnak, de egyelőre csak a Le Meridiennel van szerződésük, amit még korábban kötöttek, delegációk elhelyezésére.

A szállodában az első parlamenti ülésnap éjszakáján 35 ezer forintba kerül a legolcsóbb szoba. A megállapodás részletei nem ismertek, azt azonban lehet tudni, hogy három éve 25 ezres szobaáron kötöttek szerződést a hivatallal. Egy képviselő elhelyezésére 187 ezer forintot fordíthatnak havonta, de a frakcióvezető jóváhagyásával, szükség esetén magasabb is lehet ez az összeg.