BUX
38240

A legnépszerűbb szakok egyikét teljesen beszántaná a Fidesz

Akár teljesen eltörölhetik a kommunikáció szakot is az Eduline szerint. Emellett több népszerű szakot önköltségesség tenne a kormány.

Napi.hu, 2015. március 11. szerda, 08:44

Az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkársága munkatársai felkeresték a dékánokat, akikkel áttekintették a szakkínálatot, és számos szak megszüntetését tűzték ki célul 2016 szeptemberére - olvasható az Eduline-on. A lapnak egyetemi- és főiskolai forrásai megerősítették: több képzést, közöttük az egyik legnépszerűbb kommunikáció szakot is megszüntetné a kormányzat.

Bár több szaknál az államilag támogatott helyek megszüntetéséről van szó, a kommunikáció szakról egybehangzóan azt nyilatkozták az Eduline-nak, hogy a teljes megszüntetés a cél, tehát már önköltséges módon sem lehet majd ilyen alapképzésre jelentkezni. A kormány tervei szerint kizárólagosan a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen indítanák el a képzést.

Az Eduline-nak az egyik egyetemi vezető kiemelte, bár érvek és ellenérvek ütköztetése volt a megbeszélésen, mindenkinek olyan érzése volt, mintha az államtitkárság már eldöntött tényként kezelné a megszüntetéseket, "a vád helyett már az ítéletet olvasták fel véletlenül".