Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó orosházi cég nem konszolidált árbevétele 44,2 százalékkal 8,367 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült jelentés szerint.
A növekedés főként az autóipari üzletág bevételének 2,27 milliárd forintos emelkedéséből adódik, de a mezőgazdasági gépgyártó üzletág bevétele is 300 millió forinttal magasabb volt, mint tavaly az első három hónapban.

Az export árbevétel 6,893 milliárd forintot tett ki az első negyedévben, míg egy évvel korábban 4,95 milliárd forint volt.
A társaság üzemi eredménye 54,4 százalékkal 191 millió forintra nőtt. A profit csökkenését a pénzügyi műveletek eredményének negatív változása okozta: a nettó pénzügyi veszteség 55 millió forint volt az év első három hónapjában, szemben az egy évvel korábbi 14 millió forint nyereséggel.

A Linamarnak továbbra sincs hosszú lejáratú hitelállománya.

A 858 millió forint jegyzett tőkéjű társaság saját tőkéje 18,98 milliárd forint volt 2011. március 31-én.
A Linamar Hungary 99,47 százalékos (közvetlen és közvetett) tulajdonosa, a kanadai Linamar Corporation április végén önkéntes vételi ajánlatot tett a magyarországi leányvállalat részvényeire 2.570 forinton. Az ajánlatot a felügyelet május 11-én jóváhagyta. A vételi ajánlat sikeres lezárását követően a társaság részvényeit kivezetik a tőzsdéről.

A Linamar részvényei a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában forognak, a papírok legutóbbi, május 5-i záróára 2.379 forint volt. Az elmúlt egy év legmagasabb árfolyama 2.669, a legalacsonyabb 1.912 forint volt.