A "lyukas zacskót" osztják a kerületek

Az MSZP szerint a főváros és a kerületi önkormányzatok "lyukas zacskót" osztanak egymás között forrásmegosztás néven.
MTI, 2013. január 26. szombat, 11:05
Fotó: Napi.hu

Horváth Csaba, a párt fővárosi frakcióvezetője szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: a rendkívüli közgyűlésnek nem a forrásmegosztás a valódi tárgya, hanem a fideszes országgyűlési többség által elfogadott forráselvonás. Szavai szerint a főváros és a kerületek összességében csak a forrásmegosztáson több mint 30 milliárd forintot veszítettek 2010 óta.

Az MSZP-s politikus arra kérte a közgyűlési és parlamenti képviselőket, főpolgármester-helyetteseket, hogy adják vissza önkormányzati mandátumukat, mert a parlamentben nem tartották magukat budapesti esküjükhöz. Tüttő Kata, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezető-helyettese arról beszélt: 2011-hez képest 92 milliárd forinttal kevesebb állami forrást kapott a főváros, az átvett feladatokhoz tartozó összegeken felül.

Kifogásolta, hogy miközben romlott a város pénzügyi pozíciója, a közszolgáltatási feladatok megmaradtak. Felvetette, hogy van összefüggés aközött, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. kevesebb forrásból gazdálkodik és a két héttel ezelőtti hóhelyzetet rossz kezelése között.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sinibaldi, 2013.01.26 15:22

The good time.

Here, in the
present, while
the sound of
a new day
appears in the
sky with a
delicate glimmer.

Francesco Sinibaldi
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html