A magas részvétel miatt megbuherálták a választási iroda honlapját

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) az urnazárás utáni előzetes eredményadatokat is a jelenleg működő technológiával teszi közzé - közölte Pálffy Ilona, az NVI elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az NVI délelőtt a nagy érdeklődésre tekintettel egy nagyobb teherbírású megoldásra állította át a www.valasztas.hu oldalt.
K. Kiss Gergely, 2018. április 8. vasárnap, 14:25
Fotó: MTI Fotó

Pálffy Ilona az MTI szerint elmondta: a napközbeni adatok 7 órás jelentésénél észlelte az NVI, hogy kimagasló az érdeklődés a www.valasztas.hu honlapon megjelenő részvételi adatok iránt.

Ezért a 9 órás jelentés alatt a rendkívül magas érdeklődés zökkenőmentes kiszolgálása érdekében a honlapot az NVI átállította egy nagyobb teherbírású megoldásra - tette hozzá, felidézve, hogy erről a technikai megoldásról az április 5-én tartott tájékoztatón már informálták a pártokat.
Mint mondta, az átállítás idején átmeneti szolgáltatáskiesés volt tapasztalható. Az új megoldás üzembe állítása óta azonban a napközbeni adatok megjelenítése üzemszerűen és folyamatosan működik.

Pálffy Ilona egy kérdésre válaszolva elmondta: korábban már tesztelték a választási honlapot, de ekkora terhelésre nem számítottak.
Közölte azt is, hogy a mozgóurna iránti kérelem benyújtása is akadálymentesen megtehető. (Mozgóurnát délután 3 óráig lehet kérni.)

MTI Fotó/Mónus Márton

HOZZÁSZÓLÁSOK