A magyar kormány kitalálta a retrospektív uniós projektet

Trükkösen találtak finanszírozást a Kliknek.
Domokos Erika, 2017. március 24. péntek, 20:42
Fotó: Napi.hu

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egy éve óriási adóssághalmazt görgetett maga előtt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hosszas titkolózás után 2016 elején vallotta be, hogy a közoktatást irányító szervezetnek 10 milliárd, majd egy hónappal később már 17 milliárd forint tartozása volt - írja a 24.hu.

Aztán a Klik 2016 elején - egy konzorcium tagjaként - a gigászi adósságállományával szinte megegyező, 16,9 milliárd forintos uniós támogatást nyert el. Ebből a hatalmas pénzből azonban akkor egy fillért sem kapott, az összeget megtartotta magának az állam. 2016 folyamán aztán mégis találtak a költségvetésben pénzt a Klik számára, és rövid idő alatt konszolidálták a tartozásait.

A furcsa uniós pályázat a magyar kormányzat egyik nagy találmánya volt, úgy hívják: retrospektív uniós projekt. A lényege röviden összefoglalható: arra találták ki, hogy azt a pénzt, amit a magyar állam a korábbi években egy-egy területen elköltött, visszamenőleg EU-s forrásból fizetessék ki. A magyar trükkről bővebben itt olvashat.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (Emet) és a Klik csapata meg is nyerte a tendert, amelyet valójában azzal a céllal hoztak létre, hogy uniós fedezetet találjanak "a 2007 és 2015 között megvalósult fejlesztések, képességkibontakoztató, integrációs felkészítő és óvodai fejlesztő programok" költségeire.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dr_Hibb_Antal_okleveles_ebado-szakerto, 2017.03.24 21:44

Helyes. Aki hülye, haljon meg. Vagy legalábbis fizessen, mint Brüsszel bohócai a semmire.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

George Lukacs, 2017.03.24 21:31

A rohadt Brüsszel!
Most megkapták.
Ez a harcot is megnyerte a Nemzet!
Bebebebebebeeeeee!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html