BUX
39817

A magyarok csaknem fele szerint hasznos a homeopátia

A magyarok 44 százaléka gondolja úgy, hogy a homeopátia hasznos gyógymód, amivel sok betegséget lehet eredményesen gyógyítani - derül ki a a Medián, a 444 megbízásából készült felméréséből.

Domokos László, 2017. november 8. szerda, 08:55

Az eredmények szerint 41 százalékuk viszont azt mondja: a homeopátia sarlatánság, gyakorlatilag hatástalan és nem szabad hinni benne. A magyarok 15 százaléka pedig nem tudja, mit gondoljon a témáról - írta a portál.

Érezhetően nagy a véleménykülönbség férfiak és nők között: a homeopátia a férfiak 37, a nők 51 százaléka szerint hasznos; a férfiak 49, a nőknek viszont 35 százaléka szerint sarlatánság.

A Medián felmérése szerint az életkor viszont már nem ilyen fontos szempont, az összes korosztály nagyjából ugyanolyan arányban bízik ezekben a szerekben.

Iskolázottság alapján viszont van különbség. Meglepő módon a magasabban iskolázott válaszadók között többen hisznek a homeopátiában - írta a 444.hu. A diplomások 52, az érettségizettek 48, a szakmunkások 41, a nyolc általánost végzettek 37 százaléka szerint hasznos a homeopátia.

Címlapkép forrása: Shutterstock