Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hazai hotelek - a határok jelenlegi zárva tartása miatt - elsősorban a belföldi vendégekre számíthatnak, ezért lehet fontos információ a szállodapiac számára, hogy kik azok, akik utaznak, és mit preferálnak. Az Eventrend Hotels online felmérését 3647-en töltöttek ki és küldtek vissza. Ezek alapján úgy tűnik, hogy tízből hat ember utazási kedvét a pandémia sem tudta csorbítani - írja a cég a közleményében.

Arra a kérdésre, hogy milyen hatással van az utazási kedvükre a vírushelyzet, 25 százalékuk válaszolta, hogy terveiket egyáltalán nem befolyásolja a kialakult állapot, ám sokan vannak, akiket óvatosságra int a fertőzésveszély. Az eredmény: tízből hat ember indulási kedvét nem szegi a járványhelyzet.

Korosztályos bontás szerint a legóvatosabbak a 65 év feletti korcsoportba tartozók, 62 százalékuk utazási kedvét befolyásolja a járványhelyzet, őket követik 56 százalékkal a 35-50, majd a 18-35-ös és 54 százalékkal az 50-65 éves korcsoport képviselői.

Szintén nagyobb körültekintés figyelhető meg a családosoknál, mint a párban utazóknál. Előbbieknél 60 százalék gondolja át, hogy becsomagol-e, míg a párban utazók 54 százaléka teszi függővé az útnak indulást járványhelyzet függvényében.

Az óvatosság ellenére sokan tervezik a szállodai pihenést idehaza: tízből heten tervezik, hogy hosszabb-rövidebb időre belföldi szállodában töltődnek fel. A válaszadók 48 százaléka például határozott igennel válaszolt arra, hogy tervez utat a közeljövőben. A párok itt is kicsivel megelőzik a családosokat, csak 25 százalékuk nem tervez utat, míg a családosoknál 29 százalék veti el a szállodai pihenés lehetőségét a pandémia miatt.

Szintén meglepő adat, hogy tízből hét embernek nem jelentenek akadályt az anyagiak. A pénzügyi kihívásokat csupán a válaszadók 8 százaléka érezte elég erősnek ahhoz, hogy lemondjanak az utazásról és a belföldi szállodai élményekről - áll a közleményben.