A MÁV nem javasolja a vonatozást szerdán

Miután nem született megállapodás a november 21-i sztrájk idején biztosítandó még elégséges szolgáltatásokról a vasúttársaságok és a szakszervezetek között, a vonatok közlekedése ezért kiszámíthatatlan lesz - közölte a MÁV.
NAPI Online, 2007. november 20. kedd, 18:41
Fotó:

A közlemény szerint a hatórás általános vasutassztrájk ideje alatt, november 21-én, szerdán reggel 6.00 és 12.00 óra között, illetve a munkabeszüntetést követő időszakban késésekre, járatkimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani, a vonatok közlekedése tehát ebben az időszakban kiszámíthatatlan lesz. Az utasoknak fel kell készülni arra is, hogy a sztrájk kezdete előtt közlekedő vonatok nem érkeznek meg célállomásukra, ezek útközben várakoznak.

A MÁV a vasúton történő eljutást - az érintett szakszervezetek elzárkózása, illetve a még elégséges szolgáltatásokról szóló megállapodás hiányában - nem tudja garantálni, ezért ebben az időszakban a vonaton történő utazást felelősen nem javasolja. A munkabeszüntetés közel 1300 vonatot érint.

A MÁV-START Személyszállító Zrt. a sztrájk miatt elhalasztott utazásokra szóló, előreváltott menet- és helyjegy árát a kezelési költség levonása nélkül visszatéríti.

A sztrájktörvénynek megfelelően az utasbiztonság, a vagyonvédelem, valamint a balesetelhárító, vagy katasztrófaelhárítás céljából forgalomba helyezett vonatok közlekedése biztosított lesz a sztrájk ideje alatt is.

A MÁV Cargo a sztrájk ideje alatt 32 tehervonat közlekedtetését kérte az érdekvédőktől, azonban a szakszervezetek ehhez sem járultak hozzá. A sztrájk ideje alatt a MÁV hálózatán ezért a tehervonatok közlekedése is bizonytalan lesz, szünetelhet a tolatási művelet (vonat-előkészítés), továbbá az iparvágányok kiszolgálása is - fogalmaz a közlemény.

HOZZÁSZÓLÁSOK