Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A két vezető egyetértett abban, hogy a közelgő londoni donorkonferencia lehetőséget kínál a migrációs válság kezelésére irányuló nemzetközi erőfeszítések összehangolására. Obama a Fehér Ház tájékoztatása szerint tudatta Merkellel: szeptemberben, az ENSZ Közgyűlésének üléséhez kapcsolódóan állam-, illetve kormányfői csúcstalálkozót szervez, ahol új kötelezettségvállalásokra számít.

A berlini kancellária tájékoztatása szerint Merkel elmagyarázta az amerikai elnöknek a február 4-én, Londonban tartandó konferencia céljait, Barack Obama pedig ígéretet tett, hogy országa "lényeges" felajánlással vesz majd részt a megbeszélésen.

Steffen Seibert kancellári szóvivő tudatta azt is, hogy Obama és Merkel a szíriai, valamint az ukrajnai válságról is egyeztettek, s "mindkettejük számára csakis a politikai megoldás elképzelhető", s a két ország továbbra is szorosan együttműködik egymással.

A február elején Londonban tartandó konferenciát november közepén, a világ legfejlettebb, valamint legjelentősebb feltörekvő gazdaságaiból és az Európai Unióból álló G20-csoport antalyai csúcstalálkozóján jelentette be a német kancellár. A rendezvény célja a menekültek és az őket befogadó országok támogatása.

A Fehér Ház arról is beszámolt, hogy Barack Obama részvétét fejezte ki a német kancellárnak az Isztambulban végrehajtott terrortámadás miatt, amelynek a legtöbb áldozata német volt.