A menzán folytatódhat az államosítás - lemennek az árak?

Állami kézbe venné a kormány a közétkeztetést, beleértve a gyermekek étkeztetését is – tudta meg a Magyar Idők. A lap szerint már tárgyaltak is a javaslatról, elvennék a terület felügyeletét az önkormányzatoktól.
Napi.hu, 2016. március 30. szerda, 09:33
Fotó: Napi.hu

Lázár János februárban már beszélt annak lehetőségéről, hogy a menza biztosítása is az állam feladata lenne. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, ha jól szervezik meg a szolgáltatást, akár csökkenhetnek is az árak, hiszen a közétkeztetésben jelenleg részt vevő magáncégek főképp a profit megszerzésében érdekeltek - idézi fel a lap.

A közétkeztetés egyébként számos területre kiterjed, idetartozik minden olyan rendszeres étkezést biztosító, szervezett közösségi ellátás, amelyet például a nevelési-oktatási intézményekben és a fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézményekben nyújtanak.

A kormány már korábban döntött a bölcsődés és óvodás gyermekek ingyenes étkeztetéséről, januártól pedig a nyári vakáció mellett már minden iskolai szünidőben térítésmentesen biztosítják az egyszeri meleg ételt a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek részére. Az egy napra jutó finanszírozási költséget 430-ról 570 forintra emelték - írja a Magyar Idők.

HOZZÁSZÓLÁSOK