A mérnököknek nem tetszik a kötelező kamarai tagság

A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) tiltakozik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kötelező iparkamarai tagságra vonatkozó javaslata ellen.
MTI-Eco, 2014. május 29. csütörtök, 19:05
Fotó: Istockphoto

A gazdasági kamarákról szóló törvény valamennyi egyéni és társas vállalkozás számára kötelezően előírta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál (MKIK) történő regisztrációt, az MKIK ennek kötelező kamarai tagsággá alakítását javasolja. A Magyar Mérnöki Kamara elsősorban egyéni vállalkozó vagy betéti társaságot működtető tagjai nevében tiltakozik, amelyek tevékenységét szakmai kamarai tagsággal rendelkező mérnökök végzik - fogalmaz nyilatkozatában a szakmai kamara.

Ebben a vállalkozási formában dolgozó mérnököket az MKIK javaslata kettős kamarai tagságra kötelezné, amit elfogadhatatlannak tart a szakmai kamara.

A Magyar Mérnöki Kamara arra kéri a kormányt, hogy a kötelező regisztrációt előíró kamarai törvényt vizsgálja felül annak érdekében, hogy a jövőben elkerülhető legyen a jelenleg fennálló többszörös fizetési kötelezettség. Ennek keretében legyen tekintettel azokra a mérnöki szellemi szolgáltatásokat végző, tőkeegyesítő vállalkozásokra is, amelyeknek tevékenységüknél fogva értelemszerűen a szakmai kamaránál nyilvántartásban kell lenniük.

Több európai állam gyakorlatát megvizsgálva, különösen az Ausztriában, Németországban érvényes szabályozás alkalmas arra, hogy biztosítsa a mérnöki szellemi szolgáltatások és az ipari-kereskedelmi szolgáltatások elkülönítését - fogalmaz a mérnöki kamara.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2014.05.29 23:05

@jobbajobb: .nem baj ,hogy nem tetszik ,elmegy kapálni

Ezek szerint a kettős adóztatást sem ellenzed. Ugyanis a mérnökkamarai tagság már akkor is létezett, amikor az orbánsegg fényesítője még csempekereskedésben látta álmai megvalósulását ( igaz még egy ilyen egyszerű üzletben is megbukott). A mérnökkamara a parragh féle bandától eltérően ad is valamit a tagjainak. Az is igaz, hogy nem rendelkeznek olyan fényes portállal mint a csempés...
Mi történne, ha egyetlen egyszer elmélkednél azon, hogy minden esetben igaza van e a messiásod bandájának....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.05.29 19:44

..nem baj ,hogy nem tetszik ,elmegy kapálni ...,ott nincs kamara ,mert Kapások Kamarája nincs ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html