A Miniszterelnökségnél már nincs zárolás

A kormány feloldotta az idei költségvetés Miniszterelnökség fejezetében nyáron elrendelt 20 milliárd forint zárolását - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
MTI-Eco, 2014. november 4. kedd, 16:23

A kormány július közepén - az idei hiánycél tartása érdekében - több mint 39 milliárd forint zárolását rendelte el. Ebben a Miniszterelnökségnek a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából zárolt 20 milliárdos összege csak egy a sorban.

Egyebek mellett a Nemzeti Földalapnál és az állami vagyongazdálkodás körében is 500-500 millió forint volt a zárolás. A tárcák közül az Emberi Erőforrások Minisztériumára 9,6 milliárd, míg a Nemzetgazdasági Minisztériumra 8,3 milliárd forint jutott a zárolásból.

A mostani kormányhatározat csak a miniszterelnökségi tételnél oldotta fel a zárlatot. Az idei költségvetésben a Miniszterelnökség rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzata 113 milliárd forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2014.11.04 19:04

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html