A minisztérium szerint fontos az ekho fenntartása (javított)

A sport számára nagyon fontos lenne, hogy az ekho adózási formákat ne szüntessék meg, ezért a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma (NEFMI) küzdeni fog ezek megtartásáért - mondta Füzi Ákos, a NEFMI sportszakmai főosztályvezető-helyettese pénteken.
Inforádió, 2011. november 4. péntek, 13:51
Fotó: Napi.hu

Füzi  a Digisport Reggeli start című műsorában elmondta, el kell érni a sport területén, hogy a kettős szerződések teljesen megszűnjenek, ezért is van nagy szükség az ekhóra. (A korábbi hírekben az szerepelt, hogy az evát is szükségesnek tartotta, ez az adónem azonban csak a kérdésben szerepet, Füzi válaszában csupán az ekhót említette.) A korábbi válogatott, magyar bajnok labdarúgó a futballt külön is említette, mint olyan sportágat, melyben nagyon komoly problémákat okozna az adózási formák eltörlése.

A kormányszóvivő csütörtökön azt közölte, a kabinet támogatja az eva megszüntetését 2012. január 1-jével, a döntés azonban a parlament kezében van. Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága szerdai ülésén az eva megszüntetését célzó, az adótörvényekhez benyújtott módosító javaslat ellen szavazott. Azt azonban támogatták a testület tagjai, hogy az eva kulcsa 30-ról 35 százalékra emelkedjen.

HOZZÁSZÓLÁSOK