Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Atlanti-óceán felett örvénylő hatalmas ciklonrendszer alakítja időjárásunkat. Előoldali áramlásrendszerében nedvesebb levegő érkezik térségünkbe, így szombaton inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap, de csapadék csak kevés helyen eshet - írja az OMSZ.

Péntek estig a változatos felhőzet mellett szinte mindenütt számíthatunk néhány órás szűrt napsütésre, csak északkeleten lehetnek rövidebb napos időszakok. Az északkeleti határ közelében kisebb eső, zápor előfordulhat. A délnyugati szelet sokfelé élénk, a keleti megyékben erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet délután 8 és 15 fok között valószínű, délnyugaton lehet a legenyhébb az idő. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Szombatra virradó éjszaka az ország nagy részén közepesen vagy erősen felhős idő várható, de délnyugaton inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen. Az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön helyenként köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet. Az északkeleti megyékben kisebb eső, zápor előfordulhat. A délnyugati szelet főként a Dél-Dunántúlon kísérik élénk lökések. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és +6 fok között alakul.

Szombaton a köd feloszlása után általában közepesen vagy erősen felhős idő várható rövidebb napos időszakokkal. Több szűrt napsütésre esetleg a középső tájakon és északnyugaton van esély. Napközben az északkeleti tájakon, majd estétől helyenként másutt is előfordulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, főként a Dél-Dunántúlon erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 16, északkeleten 8 és 11 fok között valószínű. (Kiderült, mi melegíti a Nap légkörét.)

Vasárnap erősen vagy közepesen felhős időre számíthatunk, néhány órás napsütés nagyobb eséllyel a Dunántúlon várható. Napközben keleten helyenként, estétől nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor. A déli szelet a Nyugat-Dunántúlon erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 10 és 15 fok között alakul.

A kép forrása: Shutterstock.