A Mol megússza, amit Magyarország nem

Nem érinti Magyarország szuverén adósbesorolásainak nemrégiben bejelentett leminősítése a Mol osztályzatait, a magyar olajipari cég pénzügyi helyzete szilárd - közölte kedden Londonban a Fitch Ratings.
MTI-Eco, 2012. január 10. kedd, 14:40
Fotó: Napi.hu

A legnagyobb európai hitelminősítő jelenleg "BBB mínusz" - azaz befektetési ajánlású - besorolást tart érvényben a Mol hosszú futamidejű deviza- és forintadósságaira, stabil kilátással.

A Fitch a múlt héten a hosszú futamidejű magyar állami devizaadósság besorolását egy fokozattal, az addigi "BBB mínusz"-ról a már nem befektetési ajánlású "BB plusz"-ra módosította. A hosszú lejáratú szuverén forintadósság osztályzatát a cég ugyancsak egy fokozattal, "BBB"-ről "BBB mínusz"-ra rontotta; ez az államadós-osztályzat továbbra is a befektetési ajánlású sávban van.

A Mol-osztályzatokkal kapcsolatban kedden ismertetett állásfoglalásában a Fitch Ratings közölte: a magyar vállalat likviditása megfelelő, adósságlejárati profilja kiegyensúlyozott, a cégnek az idén nincsenek nagy összegű törlesztési kötelezettségei, és ez csökkenti a hitelköltségek növekedésével járó kockázatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK