A Moszkvai Patriarchátust támgatja a kormány

Az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéjének és az erdélyi unitárius egyház támogatásáról döntött a kormány. Az előbbi 313,8 millió, míg az utóbbi 1 milliárd 40 millió forintot kap - írja a Magyar Közlöny.
Németh Géza, 2017. augusztus 29. kedd, 14:49
Fotó: Reuters

Az  Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje (Moszkvai Patriarchátus) megvásárolja a a tokaji Szent Miklós Templomot. A kormány ehhez nyújt 313,8 millió forint támogatást.

Az unitárius egyház - mint az egyetlen magyar alapítású egyház - jövőre ünnepli alapításának a 450. évfordulóját. Ehhez nyújt a magyar kormány 1 milliárd 40 millió forint támogatást.

Ebből 500 millió jut a Magyar Unitárius Egyház kolozsvári székházának és más ingatlanainak a felújítására, továbbá a kolozsvári Vallásszabadság Háza létrehozásának befejezésére. A másik nagyobb tétel az egyházi gyermek és ifjúsági táboroztató- és konferenciaközpont kialakítása 260 millió forintból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2017.08.29 16:44

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html