A nagy meglepetés: Magyarország

A régión belül a legnagyobb pozitív meglepetés a magyar ipar aktivitási mutatójának megugrása - közölték londoni felzárkózó piaci elemzők.
MTI-Eco, 2011. május 5. csütörtök, 15:29
Fotó:

A közép-kelet-európai térség feldolgozószektorainak "valamelyest széttartó" aktivitását mutatják az országcsoport legutóbbi gyáripari beszerzési menedzserindexei (PMI), a régión belül ugyanakkor a legnagyobb pozitív meglepetés a magyar ipar aktivitási mutatójának megugrása - közölték csütörtökön londoni felzárkózó piaci elemzők.

A Royal Bank of Scotland (RBS) bankcsoport londoni befektetési részlege a közép-kelet-európai térség e héten közzétett PMI-adatsorait elemző értékelésében kiemelte, hogy a térségben változatlanul domináns tényező az erőteljes exportteljesítmény és a továbbra is gyenge belső kereslet közötti kontraszt.

A magyar ipar aktivitási mutatójának megugrásával kapcsolatban a ház annak a véleményének adott hangot, hogy ez volt a térségi adatsorokon belül a legnagyobb meglepetés, és "kétségtelenül ad valamelyest biztatást" a magyar kormánynak, amely jelenleg növekedéspárti gazdaságpolitikával próbál "repülőstartot" adni a kilábalási folyamatnak.

A magyar feldolgozószektor áprilisi PMI-mutatója 3,1 ponttal a már erőteljes növekedést jelző 56,9-re emelkedett.

HOZZÁSZÓLÁSOK