Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tárcavezető Tavaszi Zsolt személyében miniszteri biztost nevez ki a kincstár középtávú stratégiájának kialakítására, kiemelt feladatainak irányítására - közölte az NGM. A vezetőváltást az Origo internetes hírportál közölte, amelynek cikke szerint Kandrács Csaba elnököt négy és fél hónap után menti fel a miniszter, ezzel három év alatt már az ötödik vezető kerül az államkincstár élére.

Kandrács Csaba december 15-től állt a MÁK élén, korábban az NGM kincstárért felelős helyettes államtitkári posztját töltötte be. Az ő elődje, Thuma Róbert november közepén minden várható előzmény nélkül távozott. Kandrács minisztériumi megbizatását megelőzően, másfél évvel ezelőtt még a Rogán Antal vezette V. kerületi polgármesteri hivatalban irányította a pénzügyi osztályt - írta korábban az Origo.

Kandrács már a negyedik elnökként került a kicstár élére Matolcsy György minisztersége alatt.

2010 júniusában Kiss Ágnest Kotán Attila váltotta, aki 2011 januárjában került lapátra, akkor nevezték ki a tavaly novemberben távozó Thumát. Thuma Róbert menesztését hivatalosan "egyéb megbízatásával" indokolták, az Origo információi szerint valójában személyes oka volt menesztésének, de egy megfeneklett projektet is az ő számlájára írt Matolcsy.