Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Német Nagykövetség közvetít a Lidl konfliktus megoldása ügyében, az első tárgyalás már le is zajlott a német nagykövetségen, december 13-án. A tárgyaláson a nagykövetség részéről Uwe Koch követségi tanácsos, gazdasági vezető és Badics Beáta követségi asszisztens, a VÉSZ részéről Éliás Ádám elnök, valamint Gedeon János és Szűcs Gábor megbízott alelnökök vettek részt.

A követségi tanácsos tájékozódott azokról az általános és konkrét okokról, amelyek ahhoz vezettek, hogy a Lidl Budapest, III. Bécsi úti áruházának VÉSZ-tag építői egyetlen forintot sem kaptak munkájuk ellenértékeként - fogalmaz a szövetség közleményében. A követségi tanácsos elmondta, hogy a Lidl kérte fel a Nagykövetséget a közvetítésre a konfliktus megoldása érdekében.

A VÉSZ elnöke közölte, csak abban az esetben látja értelmét, ha a Lidl részéről valóságos és komoly szándék van a helyzet megoldására, és nem az akadályokat keresi a megoldás elutasítása érdekében. A követségi tanácsos biztosította a VÉSZ vezetőit, hogy a Lidl részéről valóban komoly szándék áll fenn a konfliktus mielőbbi és végleges megoldása érdekében; a nagykövetség a közvetítést csak ennek tudatában vállalta el. Ezt követően a résztvevők megállapodtak a további lépések menetében - közölte a VÉSZ.