A nyugdíjasok új határidőt kaptak

Eredetileg 2020. március 31-ig élhettek a kormánytól kapott 9000 forintos ajándékkal. Megjelent a kormányhatározat arról, hogy májusig kitolják a határidőt, hogy élhessenek a támogatással.
Szabó Dániel, 2020. február 26. szerda, 15:24
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A kormány tavaly év végén úgy döntött, hogy 9000 forintnyi rezsiutalvány formájában támogatást ad a nyugdíjszerű ellátásokban részesülőknek. A kiosztott bónokat - akik időben átvették a postán - nemcsak maguk használhatják fel, hanem át is ruházhatják azt másoknak.

Eredetileg a beváltható utalványokat csak március 31-ig lehetett volna beváltani. A statisztikák szerint ezt 10-ből 9 érintett meg is tette. A Magyar Közlöny 2020. évi 24. számában kihirdetésre került a 17/2020. (II.18.) Korm. rendelet, amely ezt a határidőt végül most módosította: május 31-ig használhatják fel a kuponokat - derül ki az Adó.hu cikkéből.

A portál megemlékezik arról, hogy az utalvány jogosultsági előfeltétele, hogy 2019. május hónapban az utalványra jogosító nyugellátás, nyugdíjszerű, vagy egyéb ellátás folyósításra is kerüljön, ezért akinek az ellátása májusban szünetelt, azaz nem került folyósításra, kifizetésre, nem részesülhet a juttatásban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2020.02.26 16:34

Nemzeti konzultáció helyett is jobb lenne, ha pénzt adnának. "Osztozzunk meg azon ami van, Száz dicsőség néked odafent, nekem egy kis pénzt idelent."!!!!! Most már forint nem is jó, euroban, vagy dollárban kérjük.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2020.02.26 16:30

Ezért kellett volna pénzt adni, nem utalványt. Felesleges felhajtás volt. A nyomda járt egyedül jól, amelyik kinyomtatta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html