A nyugdíjpénztári változás megingatta az egész lakosságot

Átmeneti lehetett a magyar megtakarítások külföldre „menekítése” (Napi Gazdaság, 2011. január 2.) – következtethetünk a Magyar Nemzeti Bank (MNB) utolsó negyedévről közzétett előzetes adataiból.
NAPI, 2011. február 22. kedd, 04:30

Az öngondoskodásként is értékelhető kategóriába (ide tartozik a nyugdíjpénztárak mellett az életbiztosítás is) 2010-ben a lakosság az utóbbi számítási mód alapján 130 milliárd forinttal kevesebbet helyezett el, mint 2009-ben. A pénzügyi eszközöknél közben 18 százalékos lehetett (a magánpénztári korrekciónál némi bizonytalanságot jelent, hogy a hírek szerint helyenként már az októberi pénzek is az államhoz érkeztek) a gyarapodás.

Jelenleg azonban inkább az látszik, hogy a magánpénztári fejlemények elgondolkodtathatták a megtakarítókat, meginoghatott a bizalom minden ilyen típusú befektetés iránt. Remélhetőleg egyébként ez a jelenség is csak átmenetinek bizonyul majd.

További részletek a Napi Gazdaság keddi számában!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.23 07:36

Mindez érthető, viszont az izgulósabbak üldögéljenek bátran befektetési aranyban (0 Áfás 99,99% ) amit aztán eláshat a kertben vagy külföldön vezetett értékpapir számlára vegyenek pl. részvényt, árupiaci cfd.-t (pl olajat,aranyat,rezet,búzát) (arra nem vonatkozik a forrásadó és a nyereség után itthon kell bevallani és fizetni az adót, nyereség is csak akkor képződik ha eladja a manusz az értékpapirt stb.) vagyis a külföldön vezetett számlának is vannak értelmes alternatívái. Megjegyzem, hogy a magyarországi számlák államosítása az azért egy eléggé irreális hülyeség, mert ugyan lehetséges, de pl. Te sem élsz egy atombunkerben pedig bármikor a fejedre eshet egy meteorit sőt az utcára is kimesz pedig bármikor elüthet egy elmebeteg stb...egyébként a Fidesznek meg tök mindegy hol tartod a pénzedet....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nyugger, 2011.02.22 21:44

Akaárhányszor küldöd megalodon, akkor se bízik meg értelmes ember a Fidesz kormányzatban, csak egy gyökér budiforradalmár!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.02.22 07:46

Majd jó kijózanodik a nép amikor júliustól a külföldi bank elkezdi neki levonogatni a 35% forrásadót a fele akkora kamatjövedelme után (a hazaihoz képest )...persze a magyar állam csak örül ennek hiszen ezen levonás 75%.-át megkapja a külföldi banktól...
The Countries that would be applying the transitory provisions, instead of exchanging information will retain withholding tax as follows:

15% in the first three years (2005-07-01 – 2008-06-30),
20% in the next three years (2008-07-01 – 2011-06-30), and
35% after 2011-07-01.
With regard to the distribution of their withholding tax, the Directive provides that all Countries that are withholding it will retain 25% of all receipts at their end and will transfer the remaining 75% to the Member State where the beneficiary owner is resident.

With regard to double taxation, the Directive provides that the Member State where the beneficiary owner is resident, and therefore where he normally pays his tax dues, should ensure that tax is not paid more than once when applying the withholding tax rates
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.02.22 07:46

Majd jó kijózanodik a nép amikor júliustól a külföldi bank elkezdi neki levonogatni a 35% forrásadót a fele akkora kamatjövedelme után (a hazaihoz képest )...persze a magyar állam csak örül ennek hiszen ezen levonás 75%.-át megkapja a külföldi banktól...
The Countries that would be applying the transitory provisions, instead of exchanging information will retain withholding tax as follows:

15% in the first three years (2005-07-01 – 2008-06-30),
20% in the next three years (2008-07-01 – 2011-06-30), and
35% after 2011-07-01.
With regard to the distribution of their withholding tax, the Directive provides that all Countries that are withholding it will retain 25% of all receipts at their end and will transfer the remaining 75% to the Member State where the beneficiary owner is resident.

With regard to double taxation, the Directive provides that the Member State where the beneficiary owner is resident, and therefore where he normally pays his tax dues, should ensure that tax is not paid more than once when applying the withholding tax rates
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.02.22 07:46

Majd jó kijózanodik a nép amikor júliustól a külföldi bank elkezdi neki levonogatni a 35% forrásadót a fele akkora kamatjövedelme után (a hazaihoz képest )...persze a magyar állam csak örül ennek hiszen ezen levonás 75%.-át megkapja a külföldi banktól...
The Countries that would be applying the transitory provisions, instead of exchanging information will retain withholding tax as follows:

15% in the first three years (2005-07-01 – 2008-06-30),
20% in the next three years (2008-07-01 – 2011-06-30), and
35% after 2011-07-01.
With regard to the distribution of their withholding tax, the Directive provides that all Countries that are withholding it will retain 25% of all receipts at their end and will transfer the remaining 75% to the Member State where the beneficiary owner is resident.

With regard to double taxation, the Directive provides that the Member State where the beneficiary owner is resident, and therefore where he normally pays his tax dues, should ensure that tax is not paid more than once when applying the withholding tax rates
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html