A Perrier vette meg a Kékkútit

A Perrier vásárolja meg a fő tulajdonosoktól a Kékkúti Ásványvíz Rt többségi részvénycsomagját, illetve nyilvános vételi ajánlatot tesz a többi részvényesnek, ám az árfolyamról egyelőre nem lehet tudni.
, 2000. január 19. szerda, 08:59
Fotó:

A Kékkúti Ásváányvíz igazgatósága ma bejelentette, hogy január 17-én részvényátruházási megállapodás jött létre a francia Perrier Vittel S.A. és a társaság egyik nagytulajdonosa, a Lucienne Holdings között, ami a Kékkút részvények 31,12 százalékának megvásárlását jelenti.
A másik nagytulajdonos és a menedzsment összesen 39,06 százalékos pakettjének megvásárlásáról feltételeles részvényátruházási szerződést kötöttek a Perrier-vel. Ez - többek között - a nyilvános vételi ajánlat sikerétől teszi függővé az említett csomag megvásárlását.
Bejelentették, hogy a Perrier nyilvános vételi ajánlatot kíván tenni a társaság részvényeinek megvásárlására. A vételi ajánlatot benyújtotta az ÁPTF-hez. Ezzel kapcsolatban az egytlen szépséghiba, hogy nem közölték, milyen árfolyamon szeretné a Perrier megvenni a részvényeket. Könnyen lehet, hogy a BÉT ennek tisztázódásáig felfüggeszti a Kékkút-részvények kereskedését.
A társaság bejelentette azt is, hogy a Kékkúti Ásványvíz december 31-én eladta balfi palackozóüzemét a Pet-Pack Ipari és Kereskedelmi Kft-nek.

HOZZÁSZÓLÁSOK