A Semmelweis Egyetem felügyeli a Pető Intézetet

Megállapodtak a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola integrációjáról. Augusztustól az egyetem önálló karaként működik a főiskola - közölte a Semmelweis Egyetem.
Domokos Erika, 2017. április 21. péntek, 23:14
Fotó: Napi.hu

A szenátusok csütörtökön és pénteken tárgyalták az erről szóló előterjesztés, s a határozatok értelmében a szenátusok "elvi szándéknyilatkozattal támogatják a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola integrációját".

Ennek eredményeként augusztus elsejétől a Pető András Főiskola azonos névvel a Semmelweis Egyetem önálló főiskolai karaként működik tovább. Az integrációs folyamat a Konduktív Pedagógiai Központot is érinti, amelynek részei az óvoda, az iskola és a Pedagógiai Intézet - írja az MTI.

Kiemelték, hogy több hazai és nemzetközi projekt kapcsán a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola hosszú távú tudományos és szakmai kapcsolatot ápol. Az intézmények tevékenységei nemcsak kiegészítik egymást, hanem szervezetileg együttműködve új, magasabb szintű oktatási-, nevelési-, kutatási-, fejlesztési feladatok ellátására nyílik lehetőség többek között az ortopédia, az idegtudományok és a gyermekgyógyászat terén csecsemőkortól egészen a felnőttkorig.

A szenátusok az integrációval kapcsolatos előkészítésre felhatalmazást adtak a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola rektorának és kancellárjának - olvasható a Semmelweis Egyetem közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK