Az Országgyűlés Sajtóirodájának tájékoztatása szerint a Milipoltól mintegy 3,5 millió forint értékben szerezték be a spray-ket 2012 és 2014 között. Emellett 3,78 millió forintért kesztyűket is vásároltak a cégtől.

A cégadatok szerint a Milipol egyszemélyi tulajdonosa Székely Herbert. Róla azt lehet tudni, hogy az alvilági leszámolás áldozatául esett Fenyő János munkatársa volt, és a liechtensteini Setara alapítvány kuratóriumi tagjaként részben ő felelt a sajtómágnás halála után a cégekért kapott 14-15 milliárd forintért - írta a Magyar Nemzet.

A Blikk korábban arról írt, hogy a házőrség 10,1 millió forintért vásárolt Taser X26-os sokkolókat. Ezek a készülékek öt-hat méter távolságig hatásosak. Két kis tű alakú lövedéket mélyesztenek az áldozat bőre alá, amelyek dróton keresztül ötvenezer volt feszültségű áramot vezetnek a testbe. Arról, hogy pontosan hány darabot rendelt a Ház, biztonsági okokból nem nyilatkoztak, ám az tudható, hogy egy készülék ára kétszázhetvenezer forint. Tehát több tucat készüléket kaphatott a házőrség. A tízmilliós vételárban benne vannak a cserélhető fejek és a kiképzés költsége is.

A sajtóiroda szerint a beszerzés indoka az volt, hogy követni szeretnék "azt a nemzetközi téren egyre erősödő trendet, ami a rendészeti felhasználású kényszerítő, illetve védekezésre képtelen állapotot előidéző eszközök között előtérbe helyezi a nem halálos fegyvereket".