A szomszédban már pusztít az időjárás

Időjárási körülmények, eső, havas eső és jegesedés miatt összesen 84 településen megszakadt az áramszolgáltatás Ukrajna nyugati részén, Kárpátalján és Lviv megyében - közölte vasárnap az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 10. vasárnap, 12:40
Fotó: Napi.hu

A villamos vezetékeken keletkezett jegesedés miatt működésbe lépett a biztonsági rendszer, amely lekapcsolta az érintett vezetékeket. Emiatt Kárpátalja 41 és Lviv megye 43 településén megszűnt az áramszolgáltatás. A katasztrófavédelmi szolgálat közlése szerint a területi áramszolgáltatók szakemberei már dolgoznak a hiba elhárításán - írja az MTI.

A hét elején is volt áramkimaradás Nyugat-Ukrajnában: december 4-re virradóan 88 településen szakadt meg az áramellátás, Lviv megyében 41, Kárpátalján 30, Voliny megyében pedig 17 településen. Akkor a havazás miatt átmenetileg korlátozták a kamionforgalmat is Kárpátalján, a magyar határnál fekvő Csap település, valamint az ukrán főváros, Kijev között annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki torlódások az utakon, amelyek akadályoznák a hókotró gépek haladását és az út megtisztítását. (Ez már nem tél - időjárási fordulat közeleg.)

HOZZÁSZÓLÁSOK