A GVH az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ismerteti: az első ügyben a MEP befektetési társaság projekttársasága - részvény adásvétel és tőkeemelés útján - a Waberer's Holding Zrt. alaptőkéjének 57,54 százalékát megtestesítő törzsrészvényt szerez meg. Wáberer György - közvetett - részesedése pedig 40,88 százalék lesz. Az ügylet eredményeként a Waberer's Csoport Wáberer György és a MEP közös irányítása alá kerül.

A csoport márciusi, az új tulajdonost bejelentő közleménye szerint a tőkebefektetés lehetővé teszi újabb hitelek felvételét, amelyekből a társaság további fuvarozó cégeket vásárol Magyarországon és a környező országokban. Ezzel a cég forgalmát megduplázhatja a következő hat évben, ahogyan megtette az előző hat évben is. A Waberer's flottája 2.300 kamionból áll. A cégcsoport múlt évi bevétele 331 millió euró volt.

A MEP Magyarországon az Invitel-csoporton keresztül a telekommunikációs piacokon van még jelen. Az ügylettel kapcsolatban káros versenyhatást a Gazdasági Versenyhivatal nem azonosított.

A GVH által elbírált és jóváhagyott másik ügylettel a W-New Holding Kft. egyedüli irányítója lesz a Waberer's Holdingból korábban kivált társaságoknak, amelyek elsősorban szállítmányozási, ingatlanhasznosítási és vámkezelési tevékenységet végeznek.