A vihar országszerte fennakadásokat okozott a vasúton

Országszerte fennakadásokat, késéseket okozott a vihar szerdán a vasúti közlekedésben, Budapestet szinte elzárták a szerelvények elől a felsővezetékre, pályára dőlő fák - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.
MTI, 2015. július 8. szerda, 23:27
Fotó: Reuters

A budapesti elővárosi vonalakon számos helyen fa dőlt a felsővezetékre, a károk felszámolása és a közlekedés helyreállítása szerdán este még tartott - mondta Both Ferenc.

A Budapest-Hegyeshalom vonalon például, Kelenföld és Budaörs között, egy vágányon közlekednek a szerelvények jelentős késéssel. A Keleti pályaudvaron több vágányt le kellett zárni a szél által lesodort törmelékek miatt.

A székesfehérvári vonalon Martonvásár és Kápolnásnyék között a felsővezetékre kerülő idegen tárgyak miatt áll a forgalom, a Budapest-Hatvan vonalon, Tura és Pécel állomáson nem működik a biztosító berendezés, ezért késnek a szerelvények.

A Budapest-Szolnok vonalon nem közlekednek a szerelvények Budapest Nyugati pályaudvar-Kőbánya Kispest-Pestszentlőrinc között fák kidőlése miatt. Ugyancsak fakidőlés miatt áll a forgalom Soroksár és a Soroksári út állomás között.

Több, a fővárosba tartó, a pályán rekedő vonatot visszafordítanak, hogy legalább azok az utasok, akik akarnak, vissza tudjanak jutni a kiinduló állomásra - mondta Both.

Amelyik utas a késés miatt előzetesen lemond az utazásáról, számára menetjegye, pót- és helyjegye árát kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a vasúttársaság, illetve a vasúti bérleteket elfogadják a BKK járatain - mondta az ügyeletes.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matrica, 2015.07.09 08:30

Ne legyenek illuzioink, a rossz ido is csak az illuminatus hatterhatalom muve. Ha valakinek az ellenkezojerol bizonyiteka van, most szoljon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html