Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Velux Magyarország Kft., 42,5 milliárd forintos nettó árbevételt ért el tavaly, 8,2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - írja az MTI.

Beruházásokra tavaly több mint 2 milliárd forintot fordított a tetőtéri ablakokat, árnyékolókat, fénycsatornákat és redőnyöket, valamint egyéb kiegészítőket gyártó vállalat. Őz Beáta, a Velux Magyarország Kft. budapesti telephelyének ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cégcsoport évről évre kiemelt figyelmet fordít ökológiai lábnyoma csökkentésére. Fontos sikernek nevezte, hogy 2018-ban elnyerték az Energiahatékony Vállalat Díjat. A díjjal a Velux Magyarország Kft. fertődi egységében 2017-ben elindított fejlesztések eredményeit ismerték el, az energiatakarékos technológiai megoldásokkal tizedére csökkent a gyártóegység károsanyag-kibocsátása.

A Velux Magyarország a gyártás során keletkező hulladék 100 százalékát - cégcsoporton belül elsőként - 2017 óta újrahasznosítja, és a fa alapanyag szárítását biztosító kazánokat az előállítás során keletkező faforgáccsal működteti. Az ügyvezető az idei é kihívások közé sorolta az építkezések dráguló kivitelezését és a szakmunkák hosszú várakozási idejét, amelyek negatívan befolyásolják az értékesítést. A tetőtéri ablakok piacán az eladási volumen ennek ellenére folyamatosan nő - tette hozzá.

A Velux az építőanyagipar egyik vezető világmárkája és vállalata, termékeit közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel; Magyarországon Fertődön és Fertőszentmiklóson. A régió egyik legnagyobb munkaadójának számít, csaknem 1100 dolgozót foglalkoztat. A cég 1986 óta van jelen a magyar piacon, adózott eredménye a nyilvános cégadatok szerint 1,563 milliárd forint volt tavaly, az előző évi 1,544 milliárd forintot követően.