Meghökkentő hibát vétett a rendőrség munkatársa

Elhagyott a BRFK egy pendrive-ot az összes munkatársuk személyes adatával, ezért az adatvédelmi hatóság bírsággal sújtotta a rendőrséget - írta az Index.
Domokos Erika, 2019. július 12. péntek, 22:03
Fotó: Napi.hu - A kép illusztráció.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 5 millió forintra bírságolta a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK) - írja a hatóság határozatára hivatkozva az Index.

Elveszítettek ugyanis egy 4 GB-os pendrive-ot, amin megtalálható volt a BRFK teljes nevesített személyzeti állománytáblája a személyes adatokkal, a beosztással és munkakörrel.

A főkapitányság munkatársa januárban vitte magával a pendrive-ot egy értekezletre. Az adathordozót a kulcskarikájára fűzte, a kulcsot pedig magával vitte a szállodai szobájába. Másnap kijelentkezett a szállodából, majd egy rövid gyorsétteremi kitérő után visszatért a budapesti szolgálati helyére, ekkor vette észre, nincs meg a pendrive.

Az alkalmazott nem tett semmilyen biztonsági intézkedést a tárolt adatokkal kapcsolatban, ezért vele szemben fegyelmi eljárás indult. A pendrive azóta sem került elő - olvasható az Index cikkében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

LenovoR61, 2019.07.12 23:05

Már biztosan jó helyen van. Nincs mit csodálkozni. Ez nem rendőrség ezek pancserok egymást lövik le más viszi a balhét mindenki tábornok már nincs gyalogos járőr csak ray ,ban szeművegben utazó serifek és mérési szakemberek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html