BUX
41516

Ádáz a verseny - újra drágul az albérlet

A lakásárak növekedésével párhuzamosan idén is drágulni fognak az albérletek. Felfelé hajtja az árakat, hogy továbbra is nagyobb a kereslet, mint a kínálat. A szakértők szerint egy-két év múlva javulhat a helyzet a bérlők szempontjából.

Napi.hu, 2016. március 7. hétfő, 10:13

Tovább fognak drágulni az albérletek idén, bár a szakértők szerint nem olyan durva tempóban, mint az elmúlt években - írja a Magyar Nemzet. Az elmúlt időszakban az ingatlanok áremelkedése húzta magával a bérleti díjakat, mert a befektetési céllal vásárolt ingatlanok tulajdonosai ettől remélhették, hogy gyorsabban visszakapják a pénzüket.

Az elmúlt két évben 40-50 százalékos áremelkedést voltak kénytelenek lenyelni a bérlők, akik ráadásul ádáz versenyt folytattak egymással a rendelkezésre álló bérleményekért. Magyarán Budapesten és a többi nagyobb magyarországi városban gyorsabban nőtt a kereslet a kínálatnál. A fővárosban a jobb elhelyezkedésű ingatlanokra licitálniuk kellett a jelentkezőknek.

A szakemberek szerint ha a lakásépítési támogatásoknak köszönhetően fellendül a lakásépítés, akkor a következő években növekedhet a kínálat, ami fékezheti az áremelkedést. Ez ugyanis azzal járhat, hogy több ezer család az albérletből saját lakásába költözik.