"Magyarország köztársasági elnökeként szólítom meg Önt. Segítségét, aktív közreműködését kérem egy olyan ügyben, amely mindannyiunk jövőjét alapvetően befolyásolja, függetlenül attól, hogy hazánk mely településén élünk, miben hiszünk, vagy mit tekintünk fontosnak személyes és közös sorsunk alakulása szempontjából" - kezdődik Áder János levele, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal közöl.

Az elmúlt hónapok híradásaiból bizonyára Ön is értesült arról a világméretű klímavédelmi kezdeményezésről, amelyet Al Gore, a környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert volt amerikai alelnök indított el, és amit Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is támogat - olvasható a levélben.

Az Élő Bolygónk aláírásgyűjtő honlap elindításával (www.elobolygonk.hu) Magyarország elsőként csatlakozott ehhez a nemzetközi összefogáshoz. A kezdeményezésre azért van szükség, mert ha nem teszünk semmit az emberi tevékenység
okozta globális éghajlatváltozás ellen, akkor belátható időn belül nem fogunk ráismerni megszokott világunkra. A klímaváltozás negatív hatásait az özönvízszerű esőzések, az évről évre
rekordokat döntő árvizek és a minden korábbinál súlyosabb aszályok formájában már ma is a bőrünkön érezzük - írja Áder János.