Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Adócsökkentést akar az MKIK vezetője a kkv-szektorban: 5 százalékra mérsékelné a társasági nyereségadót egy esztendőre és az önkormányzatok egyik legfontosabb bevételi forrását jelentő iparűzési adót pedig felfüggesztené - tudta meg az RTL Klub híradója.

Elmondása szerinte általánosságban arra kellene törekedni, hogy a vállalkozások kiadásait mérsékeljék - ezeket a javaslatokat tette le a miniszterelnök asztalára.

A kormányfő vasárnap a Facebookra feltett egy videót arról, hogy találkozott az MKIK vezetőjével. Orbán kiemelte, a kormánynak a kis- és közepes vállalkozásokra jelentett veszély a legfontosabb, mert ezek adják a legtöbb magyar embernek a munkát.

Ezért arra kérte a kamara elnökét, tegyen javaslatot a kormánynak és alakítsanak ki szorosabb együttműködést a következő hetekben, hónapokban, hogy olyan intézkedéseket hozhassanak, amellyel a kis- és közepes vállalkozásokat lehet segíteni. "Most egészségügyi döntések jönnek, aztán ismét gazdasági intézkedések következnek. Várom a kamara javaslatait" - zárta tájékoztatását.