Adócsökkentést ígért Tállai András

Csökkentené a kormány az e-könyvek áfáját – derült ki Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkárának válaszából, amelyet az LMP-s Ungár Péter írásbeli kérdésére adott. A választ a hvg.hu idézte.
Domokos Erika, 2018. október 19. péntek, 20:15
Fotó: Pixabay

Ungár azért kérdezett rá a hangos- és az e-könyvek áfájára, mert az Európai Unió országainak pénzügyi- és gazdasági minisztereit tömörítő Gazdasági és Pénzügyi Tanács (Ecofin) október elején elfogadott egy előterjesztést, amely alapján az e-könyvekre és a hangoskönyvekre is vonatkozhat a nyomtatott könyvek kedvezményes áfa-kulcsa.

Ungár kérdésére az emberi erőforrás miniszter helyett a pénzügyminiszter Varga Mihály nevében Tállai válaszolt.

Az Ecofin-ülésen született politikai megállapodás valóban lehetővé teszi majd, hogy a tagállamok kedvezményes áfakulcsot alkalmazhassanak az e-kiadványokra is a papíralapú kiadványok mellett, de ezt még nem hirdették ki, ezért jelenleg még folyik az alkalmazandó adómértékekkel kapcsolatos döntést előkészítő vizsgálat

- írta válaszában Tállai, aki azt is hozzátette, hogy a hangoskönyvekre már most is, 2007 óta a papíralapú könyvekkel azonos, 5 százalékos áfakulcs érvényes.

HOZZÁSZÓLÁSOK