Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Ház aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor, a magyar nyelv napjára történő emlékezéssel kezdődik. A képviselők a napirend utáni felszólalásokat követően szavaznak a pénzügyminiszter adócsomagjáról, amely 8 millió forintról 12 millió forintra emelné az alanyi mentesség határát minden vállalkozásnak, továbbá 2023 végéig meghosszabbítaná a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazását azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek idén november 1-én végleges építési engedéllyel rendelkeztek.

A parlament emellett határoz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetéséről, majd megemelheti a nemzetiségi pedagógusok pótlékát.

A szavazásokat követően nyolc előterjesztés általános vitáját bonyolítják le. Egyebek mellett terítékre kerülnek a kormány felsőoktatást, kutatás-fejlesztést és kulturális tárgyú javaslatait.

Az Országgyűlés szerdán és csütörtökön további összesen tizennyolc előterjesztés általános vitájával folytatja munkáját, majd november 19-én, hétfőn kérdésékkel és azonnali kérdésekkel zárja ülését.