Adómentességet kaphatnak orvosok és védőnők

Helyi iparűzési adó alóli mentességet kaphatnak a háziorvos és védőnő vállalkozók Budapesten, ha az erről szóló előterjesztést elfogadja mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, amely a nap folyamán több mint hetven javaslatot tárgyalhat meg.
Inforádió, MTI, 2016. december 7. szerda, 08:17
Fotó: Napi.hu

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett javaslat úgy módosítaná a helyi iparűzési adóról szóló fővárosi rendeletet, hogy mentes legyen a helyi iparűzési adó fizetése alól a háziorvos, védőnő vállalkozó, ha vállalkozási szintű iparűzési adóalapja az adóévben a 20 millió forintot nem haladja meg.

A testület által megtárgyalandó előterjesztések között szerepel a főváros településszerkezeti tervének és rendezési szabályzatának - a BudaPart - Kopaszi-gát fejlesztés megvalósításával összefüggő - eseti módosítása is. A módosítási javaslat legfőbb eleme egy 120 méteres toronyház elhelyezésének lehetősége, ugyanis - mint a javaslatban olvasható - a jelenlegi szabályozás szerint erre a településszerkezeti terv csak Csepel északi részén biztosít lehetőséget, a Lágymányosi-öböl melletti területen 65 méter a megengedett maximális magasság.

A Fővárosi Közgyűlés ezek mellett dönthet az ecuadori és a fehérorosz fővárossal megkötött együttműködési megállapodások jóváhagyásáról, valamint az öt évre szóló közterület-használati megállapodásról a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-vel.

HOZZÁSZÓLÁSOK