Adótartozása van? Könnyen meglepetés érheti!

Meglepő gyakorlattal lép fel újabban az adóhivatal. Mind a Liszt Ferenc Repülőtéren, mind Röszkénél volt olyan eset, amikor egy véletlenszerűen kiválasztott határátlépő csak adótartozásai kifizetése után folytathatta útját, illetve tarthatta meg a nála levő ingóságokat - számolt be az Index.
Domokos László, 2017. október 19. csütörtök, 19:21
Fotó: Napi.hu

Egy egyéni vállalkozó fodrász nyaralása alatt megcsúszott egy befizetéssel. Repülővel érkezett haza Budapestre, a zöld folyosón jött át az elelnőrzésen, de a NAV egyik munkatársa véletlenszerű kiválasztással kiemelte a sorból. Minden csomagját átkutatták, majd a hölggyel közölték, hogy negyvenezer forint körüli adótartozása van, amit azonnal rendeznie kell.

Mivel készpénz nem volt a fodrásznál, egy embert felhívhatott, végül másfél óra elteltével távozhatott, amikor kifizette a kölcsönkapott pénzből a tartozást. Az esetről jegyzőkönyv készült - írta a portál.

Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének (MKOE) alelnök is hallott ilyen esetekről.

Hasonló eset történt egy Röszkénél belépő autóssal. A véletlenszerűen meginduló és feleslegesnek bizonyuló vámvizsgálat után a NAV munkatársa megnézte az autós adófolyószámláját, ahol tartozás volt, ezért a NAV munkatársa nála is végrehajtást/foglalást helyezett kilátásba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pastorius, 2017.10.19 22:15

ehhez az "innovációhoz" remélhetőleg az ombusmannak és a jogvédőknek is lesz egy-két szava..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html