Megszólalt a fenntartó, miért rúgták ki a kórházigazgatót

A szabályszerű működés és a biztonságos betegellátás terén lényeges hiányosságokat tárt fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vizsgálata a Szent Margit Kórházban - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.
Domokos Erika, 2020. január 25. szombat, 18:52
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

Az elmúlt hetekben az NNK vizsgálatot folytatott a Szent Margit Kórházban, és lényeges, széleskörű hiányosságokat tárt fel a szabályszerű működés és a biztonságos betegellátás feltételeinek biztosítása terén.

Az NNK-vizsgálat megállapításai okán és a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) javaslatára az emberi erőforrások minisztere a munka törvénykönyv idevonatkozó pontja alapján Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját a menedzser szerződésében foglalt módon felmentette tisztségéből - olvasható az ÁEEK közlményében.

A felmentést a kórház főigazgatója elfogadta.

Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere azt írta közleményében, hogy szerinte politikai okokból váltották le pénteken a Szent Margit Kórház igazgatóját. A Párbeszéd is hasonló állásponton van, mivel a párt szerint az óbudai egészségügyi intézmény az egyik legjobban működő kórház Budapesten, nem halmozott fel adósságot. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke közleményében azt írta, hogy azonnali választ várnak Kásler Miklóstól a főigazgató azonnali menesztésének okáról.

HOZZÁSZÓLÁSOK