Áfacsalókat is fogtak már az e-útdíjjal

Már több nagy áfacsalás felgöngyölítésében is segítették a hatóság munkáját az elektronikus útdíjrendszer adatai, amelyek felhasználására egy tavalyi jogszabály-módosítás ad felhatalmazást az adóhatóságnak - írta a Magyar Nemzet.
MTI-Eco, 2014. május 7. szerda, 09:03
Fotó: Napi.hu

A lap szerdai számában Suller Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki és vámügyekben nyilatkozó szóvivője elmondta: a NAV és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató között elektronikus kapcsolatot alakítottak ki, így az adóhatóság az internet segítségével kérheti le a szükséges információkat.

A gyanús szállítmányokat tehát könnyedén nyomon követheti a hatóság, emellett a megtett út és az árumozgás hiányának megállapítása utólag is lehetséges - tette hozzá.

A lap szerint az ellenőrzés hatékonyságának javítására szakmai berkekben jó megoldásnak tartanák az elektronikus fuvarlevél bevezetését, így a hatóság akár a kamion megállítása nélkül is meggyőződhetne arról, hogy kié az árú, mit tartalmaz a szállítmány, ki a megrendelő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Boka, 2014.05.11 22:12

Aki 100 millás házat épít, annak köszönő levelet kellene írni az állam részéről, hogy munkahelyet teremt. Jobb helyen van a pénz, mint amikor az állam füvet telepít a villamos sínek közé.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.05.07 11:05

...jó hírek ...,NAV !! ...épülnek a 100 millás házak mindenütt ...,adóztak ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html