Aggódnak a taxisok - durva bírságok jöhetnek

A Főtaxi kezdeményezésére a napokban ágazati párbeszéd kezdődött a fővárosban illegálisan tevékenykedő fuvarozók, az úgynevezett hiénák ellen – közölte a társaság.
Dzindzisz Sztefan, 2017. július 8. szombat, 10:20
Fotó: Napi.hu

A hamarosan kezdődő FINA Világbajnokság miatt kiemelt nemzetközi figyelem irányul Magyarországra, rengeteg sportoló, edző, kísérő és szurkoló érkezik vendégként Budapestre.

Bár az elmúlt hetekben a hatóságok kiemelten ellenőrzik egyebek mellett a személyszállítással foglalkozó vállalkozókat is, félő, hogy az illegálisan fuvarozók tevékenysége komoly károkat okoz "az utasoknak, a taxisoknak, Budapestnek és egész Magyarországnak is".

Ezért a Főtaxi ágazati párbeszédet kezdeményezett arról, hogy a tisztességes taxisok bevonásával miként lehetne megtisztítani a piacot.

A szervezés során a Főtaxi minden fuvarszervező céget meghívott az egyeztetésre, végül a BKK Zrt., a Budapest Közút és az Országos Taxis Szövetség mellett a Taxi Plus, a Budapest Taxi, a City Taxi, az MB Elit Taxi, a Tele5 Taxi, valamint a Taxify állt be a kezdeményezés mögé.
A megbeszélés konstruktívnak bizonyult, a résztvevők végül arról döntöttek, hogy közösen felveszik a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, és arra kérik őket, hogy a legszigorúbb szankciókat alkalmazzák az illegális fuvarozókkal szemben, valamint javaslatokat fogalmaznak meg ellenőrzési tevékenységük hatékonyságának javítása érdekében - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK